Over ons...

Gospelkoor El Shaddai is officieel op 12 april 1988 als Interkerkelijk Jongerenkoor “El Shaddai" opgericht met als doel het op algemeen christelijke grondslag verspreiden van het evangelie door vocale en instrumentele muziek door:

  • het houden van repetities;
  • het meewerken aan kerkdiensten, het geven van en medewerking verlenen aan uitvoeringen en concerten;
  • het verlenen van medewerking en het deelnemen aan muziekevenementen, zowel binnen als buiten kerkelijk verband, voor zover dit niet in strijd is met onze doelstelling.

Leon van Veen

De muzikale leiding is in handen van dirigent Leon van Veen. Naast het dirigeren speelt Leon piano als onderdeel van de begeleidingsband van het koor. Leon (1976) woont in Hazerswoude Dorp. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium ging hij werken als muziekdocent op een middelbare school. Daarnaast werkt Leon als dirigent bij verschillende koren en schrijft hij muziek voor Christelijke (jongeren)koren. Ook werkt hij als arrangeur voor verschillende koren en ensembles.

 

Over El Shaddai zegt hij: "Sinds september 2016 mag ik mezelf dirigent noemen van El Shaddai. Een mooie club zangers met een prachtige koorklank en heel mooi repertoire. Opvallend is de warme betrokkenheid bij de koorleden wat maakt dat het ook als één groep overkomt. Ik ben erg blij dat dit koor op mijn pad is gekomen."

 


Onze geschiedenis

Het idee om een koor op te richten begon op een zonnige dag onder de luifel van een tent op een prachtige camping in Frankrijk onder het genot van een glaasje wijn. Jan Spier, dirigent van het koor Tendril uit Nieuwegein en Gert Jan van der Hout, zwagers van elkaar, vatten het plan op om een nieuw koor op te richten in Lopik, de woonplaats van Gert Jan. De start van het koor met 33 leden leidde al snel tot een grote toeloop van nieuwe leden.

 

De thuishaven om het repertoire in te studeren werd de Gereformeerde kerk in Lopik, waar het koor altijd gastvrij onthaald werd. In de loop van de jaren is het koor El Shaddai uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten.

  

De koorleden komen intussen uit de gehele Lopikerwaard, maar ook daarbuiten uit plaatsen zoals Houten, Zegveld, Nieuwegein, Montfoort, Vianen, IJsselstein, Woerden, Nieuwpoort & Groot Ammers.Het bestuur

Het bestuur van El Shaddai bestaat uit 7 actieve koorleden, elk met eigen taak.

 

Voorzitter

Gert-Jan v/d Hout

*

Secretariaat

Ella Benschop

*

Penningmeester

Ben de Wildt

*

Algemeen adjunct

Ingeborg Aantjes

*

Contactpersoon

Public Relations (PR)

Feest en website

Mail webmaster

Leo van de Koppel

Tienke Bouwmeester

Wilma Versloot 

 

 

           

*

*

*

*

PR & Communicatie

De werkgroep “public relations” houdt zich in de brede zin van het woord bezig om El Shaddai bekend te maken. Zij ontwikkelen flyers en posters bij optredens. Ook zoeken en onderhouden zij contacten met de diverse media en natuurlijk met de vele kerken. Naast dit alles verzorgen zij de fotografie,en het bijhouden van de website en social media.


Licht en Geluid

Deze werkgroep is verantwoordelijk voor het decor, podium, licht en geluid. El Shaddai maakt gebruik  van moderne apparatuur en leden van deze werkgroep volgen trainingen om de kwaliteit hoog te houden. De werkgroep bestaat uit Marco Snoek en Wim Ramaker, die worden ondersteund door Peter Grootveld. Vragen over techniek of technische voorbereidingen op een dienst? Neem gerust even contact met hen op via de mail: techniek@gospelkoor-elshaddai.nl

Verzorging

De werkgroep “Verzorging” is verantwoordelijk voor de culinaire ondersteuning van met name de dirigent, muzikanten en de werkgroep decor, licht en geluid op de dag van een uitvoering. Veelal zijn deze mensen uren voorafgaande aan een optreden in de weer om het optreden tot een succes te maken. De werkgroep verzorgt ook jaarlijks de Nieuwjaarsborrel en andere speciale gelegenheden.